E Okul Sınav Tarihi Nasıl Girilir?
E – okul ‘a Sınav Tarihi Nasıl Girilir? Mebbis’ e giriş yapılır. E – okul bağlantısı tıklanır. Kurum İşlemleri bağlantısı tıklanır. Not İşlemleri bağlantısı tıklanır. Sınav Tarihleri bağlantısı tıklanır. Sınav tarihi eklenecek olan Sınıf/Şube seçilir ve Seç butonu tıklanır.
E – okul ‘a Sınav Tarihi Nasıl Girilir? Mebbis’ e giriş yapılır. E – okul bağlantısı tıklanır. Kurum İşlemleri bağlantısı tıklanır. Not İşlemleri bağlantısı tıklanır. Sınav Tarihleri bağlantısı tıklanır. Sınav tarihi eklenecek olan Sınıf/Şube seçilir ve Seç butonu tıklanır.
Contents
- 1 E-Okul sınav tarihleri ne zaman girilir?
- 2 E-Okul sınav tarihine nasıl bakılır?
- 3 Sınav tarihleri nereden girilir?
- 4 Sınavlar kaç gün önceden haber verilmeli?
- 5 E okul sınav bilgilerine nasıl girilir?
- 6 Yazılı sınavlar kaç günde okunmalı?
- 7 Çocuğum hangi okula kayıt oldu?
- 8 E okul sınav sonuçları nasıl girilir?
- 9 E okul karne notları nasıl bakılır?
- 10 E-okul sınav duyurusu nasıl yapılır?
- 11 Görsel sanatlar dersi için sınav tarihi girilir mi?
- 12 E okula Proje girişi nasıl yapılır?
- 13 Süreç uygulama sınavı nedir?
- 14 MEB yazılı sınavların nasıl olacağını açıkladı?
- 15 Yazılı süresi ne kadar?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlere e-okula yazılı notlarını girmek için 15 günlük süre tanır. Öğretmenler yazılıdan önce e-okula yazılı(sınav) tarihini girmek zorundadır. Yazılı tarihi girildikten sonra 15 gün içerisinde yazılı sonuçları girilmelidir.
Siteye erişim sağlandıktan sonra sayfanın sol tarafında menü ve bilgi alanlarının yer aldığı bir panel açılacaktır. Bu panel üzerinde ‘Sınav Tarihleri’ başlığı karşınıza çıkacak. Bu başlığa tıklayarak öğrencinin gireceği sınavların tarihlerine ulaşabilirsiniz.
E Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) sayesinde öğrencilerin eğitim hayatıyla ilgili bilgilerine ulaşmak mümkün. E-Okul giriş ile sınav tarihleri öğrenmek de oldukça kolay.
Yazılı ve uygulamalı sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur.
Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyor. E-Okul VBS’ye giriş yapmak için ilk önce “e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve ilköğretim Kurumları Yönetmeliği gereğince öğrencilere yapılan yazılı sınavların sonuçları sınavın yapıldığı günden itibaren en geç 10 iş günü içerisinde açıklanmak durumundadır. Burada iş günü önemlidir, 10 gün değil.
Çocuğum hangi okula kayıt oldu?
Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek ‘Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi’ ekranına tıklayın. Daha sonrasında öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.
E-Okul VBS’ye giriş yapmak için ilk önce ‘e-okul.meb.gov.tr’ adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor.
E okul karne notları nasıl bakılır?
Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için ‘Veli Bilgilendirme Sistemi’ yazan kutucuğa tıklamaları ardından ise ekranda istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra sol ekranda yer alan ‘e-Karne’ sekmesine tıklayın. Buradan karne ve takdir-teşekkür belgelerine ulaşabilirsiniz.
Okulunuzdaki öğrencilere duyuru yapmak için eokul duyuru ekleme işlemi yapılmalıdır. Bu işlem için E okula kurumsal kullanıcı olarak giriş yapılmalıdır. Sonrasında kurum işlemleri seçeneği seçilmelidir. Ardından resimdeki gibi öğrenci duyuru işlemleri seçeneği seçilir.
*Görsel Sanatlar hariç diğer sınavlar için sınav tarihi girilecektir. 2) Ders Yılında En Az 1 (bir) Proje Notu Verilmesi.
E okula Proje girişi nasıl yapılır?
- ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ÖDEV/PROJE GİRİŞ İŞLEMLERİ
- e-Okul Kurum İşlemleri/Not İşlemleri bölümündeki Ödev-Proje Bilgileri ekranından yapılır.
- Öğrencinin hangi dersten ödev/proje yapacağının.
- ÖNEMLİ UYARI: Sınıf/Şube öğretmeni Kurum İşlemleri/Şube.
- İşlemleri/Şube Ekle ekranında tanımlanmalıdır.
Uygulama Sınavı’nda öğrencilerden kendilerine verilen tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri bir proje tasarımı yapmaları beklenir. Öğrenciler proje yapma süresi tamamlandığında geliştirdikleri projeyi ilgili jüri üyelerine belirtilen süre dâhilinde sunarlar.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamada, ortaöğretim kurumlarında sınavların okulda yapılacağı ve öğrencilerin müfredatın tamamından sorumlu olacağı belirtildi. Sınavların tarihine okullardaki sınıf/alan zümre başkanları kurulunca karar verilecek.
Yazılı süresi ne kadar?
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “Madde 36 – Öğretmenler tarafından yapılacak sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı üçü geçemez. Sınavların süresi bir ders saatini aşamaz.